Falska potatisbakelser
ska jag nu baka till Jimmy och Malins dop. :D
Min goa vän Linda undrade vad det var för ena kakor. Det är många som brukar fundera på det, inklusive jag första gången jag hörde talas om dom. :D
Tänkte faktiskt dela med mig av receptet här..............
FALSKA POTATISBAKELSER
Sockerkakasbotten;
4 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl mjölk
200 g margarin, smält
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Smörkräm;
300 g margarin
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Marzánkräm;
6 msk pulver som vispas ihop med 3 dl mjölk
Garnering;
200 g mandelmassa
kakao
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till sockerkakan. Gör smörkrämen.
Gör marzánkrämen. Blanda ihop smörkrämen och marzánkrämen.
Grädda kakan ca 20-30 minuter i 175º. Låt den kallna. Bred på glasyren, hyvla mandelmassa över och sikta över kakao.
STYCKEFRYS!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Själva sockerkaksbotten blir alldeles ljus så det är inget fel på den, den ska bli så. :D
Sen man blandat ihop smörkrämen och marzaánkrämen så kommer den smeten att bli grynig och den ska vara så också. :D
Och med styckefrys menas att man innan man fryser den måste skära den i bitar och SEN frysa den. Så jag brukar skära upp den och in med hela plåten i frysen om den får plats vill säga. :D
God blir den här kakan i alla fall. Och är hur enkel som helst att göra. :D
